English
  Kereső
 
 
  Hírek
  Klubtörténet
  NBI-es archívum
  A csapat
  Klubvezetés
  Munkatársak
  Szakvezetés
  Menetrend
  Tavaszi menetrend 2007
  NB1 részletes tabella
  Fotóalbum
  FC Sopron B
  NB III-s tabella
  NB III-s program
  Szponzorok
  A stadion
  Elérhetőség
  Utánpótlás
  Utánpótlás felépítése
  Utánpótlás edzői kar
  Utánpótlás csapatok
  UP program
  UP eredmények
  Utánpótlás hírek
  Utánpótlás Galéria
Góllövőink

 

NB I.

Sira István

1

gól
Jimmy Tchana

2

gól
Danilo Belic 2

gól

Hullám Attila 1

gól

 

 

 

Magyar Kupa

Jimmy Tchana 2 gól
Danilo Belic 1 gól

--

 

Élcsapatok Kupája

Birtalan Botond 1 gól
Dancs Roland 1 gól
Györök Tamás 1 gól

 

NB III

Németh D. 2 gól
Zana Norbert 4 gól
Freud Gábor 1 gól
Birtalan Botond 1 gól
Legoza László 3 gól
Herczeg Endre 1 gól
Reinhardt László 1 gól
Varga Domonkos 1 gól

 

 

 

 

NBI-es tabella
1. Honvéd 16
2. MTK 15
3. FC Fehérvár 13
4.

DVSC TEVA

13
5.

Újpest FC

12
6.

Kaposvár

12
7.

ZTE

11
8.

Vasas

11
9.

Győr

11
10.

Nyíregyháza

10
11.

FC Sopron

9
12.

Paks

6
13.

REAC

6
14. Siófok 5
15. DVTK 4
16. Tatabánya 0
Shop

 

 

Fan zászló

Szurkolói sál

Klub címer (kicsi, nagy)

Utánvételes rendelés a

fcsopron@t-online.hu

e-mail címen

Kvíz
 
 
 
Név:
Telefon:
E-mail:
 
 
 
Szurkolói kártya

Szurkolói kártya igényléséhez aláirandó nyilatkozat

Regisztrációs adatlap
A regisztrációhoz szükséges adatlap

Szurkolói kártyával kapcsolatos általános információk


Tájékoztató
Tájékoztató a szurkolói kártya igényléshez

Induló


Sopron induló 1

Sopron induló 2
 

Lapszemle
Lapszemle

Détári Lajos fiai nyugodtan, a középpályán pontos passzokkal járatva a labdát kezdték a mérkőzést, így hiába próbált, nem tudott mezőnyfölényt kialakítani a Kaposvár. A 7. percben aztán Giura keményen ütközött Szakály Dénessel, a soproniak bal hátvédje a labdát biztosan eltalálta, az ütközés után ellenfele lent maradt a földön, Solymosi játékvezető pedig – talán túl szigorúan – kiállította a soproniak légiósát. Ezt követően Ködöböcz került a védelem bal oldalára, Birtalan pedig visszahúzódott a középpályára, így Sira maradt az egyedüli támadó. Emberhátrányban is folytatta a kultúrált, nyugodt, pontos összjátékra épülő futballját a soproni csapat, a hazaiak két csatárukat Oláht és Alvest próbálták kiugratni – kevés sikerrel. Az első igazán veszélyes jelenet a kaposvári kapu előtt adódott.

A 27. percben Sifter huszonöt méteres, remekül kapura nyesett szabadrúgása után Milinte bravúrral ütötte szögletre a bal felső sarokra tartó labdát. A 34. percben veszélyeztetett először a Kaposvár. Pintér Attila játszotta magát tisztára a 16-os bal oldali sarkánál, ám lapos, közére tartó labdájának hárítása nem okozott gondot Vargának. Az ellenakcióból megszerezte a vezetést a Sopron. Farkas ugratta ki pontos labdával a jobb szélen előretörő Sirát, a soproni csatár könnyedén lefutotta Petrókot, a 16-oson belülre vezette a labdát, tizennégy méterről a jobbösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, labdájába a kétségbeesetten visszafutó Petrók még belelépett, a labda pedig így a jobbra vetődő Milinte mellett a kapu bal alsó sarkába csorgott. 0–1.

A félidő végén beszorult ugyan a vendég csapat, ám a kaposváriak képtelenek voltak a jól záró soproni védelem mögé kerülni, – persze ehhez kellett a középpályán futballozó soproni játékosok hatalmas munkája is.

Erőteljes, lendületes rohamokkal kezdte a második félidőt a Kaposvár, ám egy ügyes ellenakció végén mégis, ha Dancs Roland kicsit határozottabb, erőszakosabb, növelhette volna előnyét a Sopron. Az eltékozolt lehetőséget gyorsan góllal büntette a Kaposvár. Az 55. percben Oláh ugratta ki a balösszekötő helyén kilépő Szakály Pétert, aki tizennégy méterről Farkas szorításában ballal a rövid felső sarokba lőtt. 1–1.

A gól újabb lendületet adott a hazai csapatnak, beszorult a Sopron, és ekkor bizony több helyzetet is kialakítottak a kaposváriak, – jól jött a félidő közepén a kis víz szünet Détári Lajos hosszú ideje emberhátrányban futballozó együttesének. Átmenetileg ki is jött a szorításból a Sopron, amelynél Détári Lajos kettős cserével próbált frissíteni. Az utolsó bő húsz percet alaposan megnyomta a Rákóczi. Volt, hogy Varga védett bravúrral, máskor pedig a hazai támadók céloztak pontatlanul. A másik oldalon egy ügyes Pintér-hullám összjáték végén a soproni cserejátékos lövésénél, a hazai kapusnak, Milintének kellett bravúrral védeni. A 89. percben a csapatához hasonlóan, a mérkőzésben magát hihetetlen lelkesedéssel beleélő Détári Lajost, Solymosi játékvezető elküldte a kispadról.

A hosszabbításban egymást követték a bravúrok Varga kapus részéről, így a korán emberhátrányba kerülő soproni csapat hősiesen harcolva, egy kitűnően felkészített Kaposvár otthonában, igen értékes pontszerzéssel kezdte a szezont. És amire elég rég volt példa a soproni csapatnál, a lefújás után a Kaposvárra elutazó, mintegy félszáz vendég-drukker magához rendelte kedvenceit és nagy nagy tapssal jutalmazta őket a hősies helytállásért, a helyenkénti jó játékért.

Prukner László: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után okos dolgokat mondani, tehetetlen düh van bennem. Szúrkolóink többsége azt gondolta, könnyű meccs lesz, mivel a Sopron nem egy összeszokott csapat. Azonban ettől óva intettem mindenkit, mivel az ilyen csapatok ellen nagyon nehéz felkészülni. A soproni gól előtt nagyot hibáztunk, s az első félidőben azután, hogy emberelőnybe kerültünk, nem tudtuk azt játszani, amit ilyenkor kellett volna. Szünet után már jól futballoztunk, ahogy fáradt az emberhátrányban lévő Sopron, úgy alakítottunk egyre ki több és több helyzetet, de most csak ennyire futotta.

Détári Lajos: – Az eredménnyel elégedett vagyok, szinte végig ebben a hőségben, tíz emberrel játszva pontot szerezni egy nagyon jó Kaposvárral szemben az igen szép teljesítmény. Nem tudom, volt e már arra példa, hogy egy egyébként szabályos szerelés után a negyedik játékvezető javaslatára állítanak ki egy játékost. Megtörni azonban sem engem, sem a csapatomat nem tör meg senki.

Kaposvár

Milinte, Mező (Grúz, 58.), Zahorecz, Petrók, Pintér A., Maróti, Szakály D. (Bozovic, 69.), Vasiljevic, Szakály P., Alves, Oláh
edző: Prukner László
gól: Szakály P. (55.)

 

 

 

 

Sopron

Varga Z., Fehér Z., Farkas A., Cosmin, Sifter, Dancs (Gyömbér, 57.), Pintér Z., Ködöböcz, Dlusztus (Freud, 57.), Sira (Csontos, 80.), Birtalan
edző: Détári Lajos
gól: Sira (34.)
sárga lap: Dlusztus (49.), Ködöböcz (58.), Fehér Z. (64.), Varga Z. (81.)
piros lap: Cosmin (7.)

 

 

 

 forrás:Vasárnapi Kisalföld

Vissza
Nyomtatás      Küldje tovább ismerősének!
Csak belépés után lehet hozzászólni a fórumhoz!
 29. Pöcsi 2007. Július 23. 13:23 
Ja,jatekosok is nyilatkoztak,azt is fel lehetne tenni.Föleg a piroslapos focista velemenyere tan sokan kivancsiak.
Ebedli es Gujdar is piroslapot kapott.Lesz e valami következmenye?
 28. boy1970_CBS 2007. Július 23. 12:41 
http://www.rakoczifc.hu/kovacszoltan.htm
Ez a buzigyerek mutogatott!:)
 27. Sira Pista 4ever 2007. Július 23. 12:02 
Détári Lajos (képünkön) akár sikeresnek is mondhatná a bemutatkozását a Sopron labdarúgócsapatának a kispadján, ám az egykori világválogatott futballista mégsem örülhet maradéktalanul. A csapata ugyan tíz emberrel 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvár ellen, ám Solymosi játékvezető három piros lapot is kiosztott a soproniaknak, az egyiket pedig Détári Lajosnak.
- A pályaedzőnket, Gujdár Sándort, az egyik játékosomat, Giurát és engem állított ki a játékvezető. Solymosi ténykedésével nem akarok foglalkozni, nekem az a feladatom, hogy a pálya széléről a labdarúgókat irányítsam. Én ezt megteszem, és mindenkitől azt várom el, hogy a saját maga területén százszázalékos teljesítményt nyújtson. Mindenkinek önmagával kell elszámolnia - jelentette ki Détári, akit folyamatos reklamálás miatt küldött el a kispadról a játékvezető.
A soproni vezetőedző azonban a történtek ellenére elégedett.
- Ha valaki azt mondta volna a meccs előtt, hogy egy ponttal távozunk Kaposvárról, kiegyeztem volna vele. Így, hogy majdnem egy teljes mérkőzést játszottunk emberhátrányban, pláne elégedett vagyok a csapatommal. A futballisták tele vannak bizonyítási vággyal, ugyanis sokan már akkor leírtak minket, amikor még nem is látták játszani a csapatot - mondta Détári.
A Sopron legközelebb vasárnap az edző volt csapata, a Honvéd ellen lép pályára. Détári reméli, hogy hazai pályán győzelemmel mutatkozik be - írja a www.blikk.hu.

 26. qpi7 2007. Július 23. 11:21 
Jó rendben legea!
Egyébként azért nem voltam, mert munka volt.
Meg persze nem is ismerlek titeket, de attól még menni fogok!
 25. sopronis 2007. Július 23. 10:35 
Kösz Feldwebel,nem jár a Kisalföld,de majd most utánajárok a bérletnek.Különben nekem is van véleményem a kiállításról..tegnap láttam a DunaTV-n.háát,elég kemény volt,de labdát ért először,bár lassítva nem mutatták,ettől függetlenül sztem sárga lapos,bár ha őszinte akarok lenni,fordított esetben biztosan pirosat akarnék az ellenfélnek!élőben meg még durvább lehetett,sztem.fogadjuk el,és inkább a Honvéd elleni következő derbyre koncentráljunk mostmár.Különben is én már előző szezonban is úgy érezetem,hogy még itthon is inkább ellenünk fújtak a bírók,kevés korrekt vezetést láttam,és ahogy elnézem idén se mi leszünk a kedvencek.
 24. baggio72 2007. Július 23. 10:20 
Ha a játékvezzetö nincsen meggyözödve teljesen hogy adjon-e lapot vagy hogy milyet akkor elöször odahivja a segitöit nem ök jelentkeznek megbeszéli velük és aztán ad lapot.Én igy gondolom
 23. zeta 2007. Július 23. 09:20 
A játékvezető ténykedését nem akarom minősíteni, de:
ugyanaz a mozzanat a pályán más-más szemszögből látva más és mást mutat. főleg, hogy a becsúszó játékos a labdát eltalálva mit tesz a másik lábával, lásd FTC-Matáv Sopron kupadöntőn Lipcsei a 11-esnél, elrúrta a labdát, de arra vigyázott, hogy eltörölje a csatárt is. nem lehet, hogy itt is valami ilyen lehetett?
Az pedig előírás, hogy a játékvezető addig, míg újra nem indítja a játékot, módosíthat a döntésén, pl: ha a szabálytalanság során sérülés keletkezik, annak foka is módosít az "eredményen".
 22. Feldwebel 2007. Július 23. 09:17 
Sopronis! A 29. kéten a Kisalföldben írták, hogy elkezdődött a bérletárusítás. Bár, valóban csak egy mondatnyi hír volt az egész. Nem volt olyan tájékoztatás, mint eddig...
 21. divi 2007. Július 23. 09:02 
hát ez vicc most olvasom a gujdárt is kiállította!
 20. sopronis 2007. Július 23. 09:01 
Kösz,de hol volt erről vmi info??Kedves vezetők,nem kellene itt tájékoztatni a szurkolókat ilyenről?
 19. boy1970_CBS 2007. Július 23. 08:43 
Már árulják!
 18. sopronis 2007. Július 23. 08:05 
Ki tud valamit a bérletekről?Már árulják,árak?..vagy lekéstem,nem láttam hírt.
 17. legea 2007. Július 22. 22:30 
qpi7 látom nem érted amit gabriello mond.ha a bíró elöször jól látta hogy szabálytalanság történt.tisztán láthatta hiszen ha nem, látta volna akkor sárgát sem mutatott volna fel.-aztán szólt neki a 4. játékvezetö h ogy ez inkább piros.kicsit furcsa.a 4. játékvezetQ arra való hogy ha bíró épp nem figyel oda akkor elbírálja a dologt. de mivel a biró látta a szabálytalanságot nem tudom miért szólt közbe az a köcsög.
qpi7 amúgy meg te miért nem jöttél?indult busz.
 16. qpi7 2007. Július 22. 22:21 
Nem vitatkozni akarok,de ha elfogadta a 4. játékvezető tanácsát még sem látta jól. Ez kb. ugyan az mint amikor a vb-n a bíró szögletet ítélt, Zidane már majdnem beadta, amikor szólt a partjelző, hogy kirúgás lesz, és a bíró meg elfogadta.
 15. Gabrielo 2007. Július 22. 21:57 
*még én sem
 14. Gabrielo 2007. Július 22. 21:56 
A bíró jól látta, hiszen sárgát akarta adni érte. Aztán szólt neki a tartalékbíró és így lett piros... Tehát nem azt bírálta felül, hogy volt-e valami vagy sem, hanem a büntetés mértékét. Igaza van Dömének, ilyent még sem láttam. Hozzáteszem, lehet hogy tényleg pirossat ért.
 13. qpi7 2007. Július 22. 21:06 
Gabrielo, ne haragudj, de egyáltalán nem szánalmas, hogy felülbírálja. Pontosan azért hívják őket segítőnek, hogy ha a bíró valamit nem látott jól, ők elmondják mi volt valójában. Különben teljesen feleslegesek lennének.
 12. Feldwebel 2007. Július 22. 19:54 
Gratula a csapatnak, és azoknak is, akik a helyszínen szurkoltak. ÉÉÉSS...SIRA PISTA, SIRA PISTA!!!

Gabrielo, ez a cikk a Vasárnapi Kisalföldben megjelent cikk bemásolása. De így is jó, csak legyen valami.
 11. Christian 2007. Július 22. 15:47 
Első meccsen ez nem rossz eredmény! Gratula Pistinek a góljához!
Csak így tovább!
 10. Gabrielo 2007. Július 22. 15:41 
Ja és még annyi, hogy az ilyen cikkek teccenek, és sztem nagyban emelik a honlap színvonalát. Így tovább
 9. Gabrielo 2007. Július 22. 15:39 
Sokan azt mondják, hogí így helyes volt hiszem a 4. játékvezetőnek az a dolga, hogy szóljon a bírónak ha az valamit nem vesz észre. Nade: 1. a bíró észre vette, hiszen lappal is akarta jutalmazni. 2. Elég szánalmas ez a Solymosi, ha a "beoszottja" így felülbírálja... Páran szídják Dömét, hogy mocsokos a szája:DDD Sztem az egész magyar élvonalból nem tudnánk összeszedni egy csapatot olyanokból akik nem káromkodnak. Tökölinek pl folyik a szar a szájából kb:)
 8. Gabrielo 2007. Július 22. 15:35 
A Kaposvár-Sopron mérkőzés 7. percében a kiállítás sorsára jutott a Sopron román légiósa, Giura Cosmin, mert csúnyán beleszállt a hazaiak középpályásába, Szakály Dénesbe. A Rákóczi fiatalját amúgy akkor már legalább harmadszor aprították a soproniak, és másodszor volt Cosmin a tettes. Talán ez is lehetett az, ami miatt Solymosi játékvezető a zsebéhez nyúlt. Az eset furcsasága azonban, hogy a bíró először sárga lapot mutatott fel a védőnek, igaz, ez bele sem került a mérkőzés jegyzőkönyvébe. A megoldást Détári Lajos, a soproniak edzője adta meg a meccs után - nem mellesleg, a 85. percben a reklamáló "Dömét" a lelátóra küldte Solymosi...
- Cosmin kiállítása számomra érthetetlen volt, már csak azért is, mert olyat én még nem láttam, hogy a negyedik játékvezető mondja meg a bírónak, hogy mit csináljon - mondta Détári.
Nos, így történhetett, hogy Kovács Gábor jelzése után Solymosi Csaba a sárgát eltette, és végül a pirosat mutatta fel a soproni légiósnak.
 7. Szása 2007. Július 22. 14:42 
Mégegyszer gratulálok a csapatnak.Örülök, hogy ilyen mentalitású edzőnk van mint Döme.Ugyan ilyen volt Simon Tibi és Pintér A. is és mindketten eredményesek voltak.Csak így tovább! Hajrá Sopron!!!
 6. qpi7 2007. Július 22. 14:16 
köszi dev75, de félre ne értsetek, én Pistire nem azt mondtam, hogy nem hajtott, mert tudom, hogy nagy küzdő. Csak azt akartam mondani, hogy bármennyire is akar, sajnos nem vagyok biztos benne, hogy tőle sok gólt lehet várni, inkább - mint ahogy te is leírtad - a kitartást. De ne legyen igazam.
Hajrá Sopron!
 5. dev75 2007. Július 22. 13:53 
qpi7: Sira Pista mig a pályán volt rengeteget futott , kérte a labdát és hozta játékba magát.Meglepetés lehet majd Freud játéka! Rendkivül gyors játékos!
 4. A 2007. Július 22. 13:02 
Szia Iver,sajnos nem tudok neked izgalmasat mesélni arról,hogy miért szopott az Újpest(a közvetítésnél olvastam,hogy korai magömlésed volt neked meg néhány soproninak)....szóval fiúk mindig a meccs végén kell pofázni,mert 2 perc alatt még BL-t is lehet nyerni( Mu-bájern)
A csapatnak gratulálok a pontszerzéshez,ha az optimista álmodozás helyett(bajnok esélyes Sopron) a földön maradtok,sok szép élményetek lesz az idén
 3. qpi7 2007. Július 22. 12:55 
Nem akarom lombozni a hangulatot, de vajuk be, hogy Sira nem egyszer rúgott úgy golt, hogy utána sok ideig semmi nem volt. És nem tudom, mert nem voltam meccsen, de szerintem ez is egy olyan gól volt, hogy nem vették komolyan a védők, elindult, elsűlt a lába, és gól. De ha nem így volt, akkor lécci cáfoljatok meg.
Hajrá Sopron!
 2. Pöcsi 2007. Július 22. 12:51 
Elolvasva ezt a cikket es az NSO-ban megjelent irast,szerintem a csapat vedelmevel nem lesz problema.Ha elöl golt,golokat tudnak löni a jatekosok nyugodtan tekinthetünk elöre!
A szakvezetö munkaja eddig jo,a nyilatkozata tettszett nekem.
Az elsö hazai meccsen Ö is es a csapat is bizonyithat,remelem minel több nezö elött!
SZERDAN LESZ E EDZÖMECCS?
Hajra Sopron,csak igy tovabb!
 1. Pöcsi 2007. Július 22. 12:29 
SZEP VOLT FIUK!!!!Föleg 10 jatekossal ezt az eredmenyt elerni!
Hajra SOPRON!!!
[1]
  Bejelentkezés
  Regisztráció
Naptár
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
 
Edzésterv

Hétfő, 09.10,
szabad

Kedd, 09.11. Városi Stadion,
17:00 edzés

Szerda,09.12,Városi Stadion,
17:00 edzés,ZTE B
 - FC Sopron B, 17:00,

Csütörtök: 09.13,
Városi Stadion, 17:00, edzés

Péntek:09.14,
Városi Stadion
17:00 edzés

Szombat: 09.15, 18:00,FC Fehérvár - FC Sopron

Vasárnap,09.16,16:00,FC Sopron B - Veszprém,

LINKEK

adidas Budapest Kft.

www.hotelfagus.hu

www.vitalade.com

www.walterauto.hu

sopron.lap.hu

FERTŐ-part TV

Ilona Major Nagycenk

Horváth Lukács Kft.

www.keepersport.at/hungary

Szavazás
 
 
 
 
Szavazat: 0
A szavazás állása
 
Partnerek


Hozzáadás a kedvencekhez Legyen ez a kezdőlapom Írjon nekünk! Oldaltérkép Impresszum Jogi jegyzet

Warning: getimagesize(../html/adatok/SOPRONI.LIGA.LOGO..jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/matavsopronfc.axelero.net/html/scripts/index.php on line 470